schimmel, vanavond bij WRIK in torpedotheater

dinsdag, 3 december 2013 20u30, 9eu
Wrik is een literair vlooiencircus dat elke eerste dinsdag van de maand in het Torpedotheater plaatsvindt, altijd over één onderwerp. Met liefde voor stad, journalistiek en kunst. Dit keer gaat het over Schimmel, en sjamandada stuurde Sieger Baljon om de schimmel van Sinterklaas te verdedigen.

Hoe vies zijn schimmels eigenlijk? Arts-microbioloog Thecla Hekker vertelt over het nut van schimmels en neemt kweekjes zwemmerseczeem en andere huidschimmels mee. Mark Janssen, auteur van het Paddestoelen Kookboek weet alles over eetbare en niet-eetbare paddenstoelen. Hoe kun je ze herkennen? Waar in Amsterdam groeien de lekkerste boleten? Woordkunstenaar Sieger Baljon bezingt de schimmel van Sint. En hoe smaakt schimmel? Wrik presenteert een kleine schimmelproeverij. Kom maar proeven. En kijken: het schimmelkabinet met potjes schimmel uit onze eigen koelkast. Deejay Menno laat ons het geluid van paddenstoelen horen en Rogier Verkade maakt een 2-minuten filmpje over schimmel. Tot slot: Wrik Bakt Ze Bruin: pepernoten deze keer!

schade: slechts 9eu (klagen mag bij onze lievelingsschimmel Halbe). Torpedotheater zit in de Sint Pieterspoortsteeg 33 te Amsterdam, zijstraatje van De Nes, vanaf de Dam 2e links. Reserveren via wrikintorpedo@gmail.com

PS: Groeit er in jouw plantsoen een paddenstoel waarvan je wilt weten of ie eetbaar is, breng ’m mee.

Wrik is een programma van Jorie HorsthuisMaaike Lange & Menno Vroon.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s