sappige oogst: wandeljood met vlucht witte raven, papegaaien & strijdende pinguins

‘t Is oogstmaand en jawel, er ligt een verdomd sappige oogst onder de bomen! U kunt Sieger Baljon & sjamandada komende weken dan ook ontmoeten op podia van divers pluimage.

zater6sept 16u De Wandelende Jood (NL), FreeFringeFestival, verzamelen onder de Vondelbrug, Amsterdam
zater6sept 20u AntarcticA Smelt Niet Voor Geld! performance, Amundsenweg 1 Amsterdam
zon7sept 16u The Wandering Jew (english version), verzamelen onder de Vondelbrug, Amsterdam
woens10sept 20u30, Grand Theatre Groningen De Dag Dat De Papegaai Zelf Iets Wilde Zeggen‘ th. Artemis (met nagesprek)
zater13sept om 16u De Wandelende Jood (NL/eng), verzamelen onder de Vondelbrug, Amsterdam
17&18sept 20u30, De Dag Dat De Papegaai Zelf Iets Wilde Zeggen‘, Frascati Amsterdam
19 sept 20u, RaaskalBOMfukkerZ, Zibabu, Solocaust, Bucketboyz, Brigant Arnhem
26 sept 21u, 10 jaar RaaskalBOMfukkerZ, 10inch: ‘Vlucht Witte RavenVERJAARS&DOOPFEESTJE!!! met o.a. Zibabu, Trepid, Weekmaker, dj Akkii Aattii + Raw Silver! OCCII Amsterdam
27 sept RaaskalBOMfukkerZ, Frankenberries, De Bakkerij, Castricum

Allereerst dus dit en volgend weekeind ‘De Wandelende Jood‘: een nomadische monoloog door het vondelpark, waarin ik wanderbirdin een zoektocht naar de nomade en de boer in ons, door een paar verhalen die me na aan het hart liggen, de wortels van onze rusteloosheid en onze Apokalyps-verslaving tracht uit te graven. Als was ik een hond die loopt in cirkels, en maar geen plek vindt om te liggen.

Verder is ‘de dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen‘ van th. Artemis (regie: Jetse Batelaan) genomineerd voor de VSCD-mimeprijs, dus om dat te vieren spelen we’m als onderdeel van het Nederlands Theaterfestival nog driemaal, in Grunn & Mokum. Dat wordt weer een groot feest om te spelen.

Daarnaast bestaat RaaskalBOMfukkerZ 10 jaar! Dat valt samen met onze nieuwe 10inch plaat: ‘Vlucht Witte Raven‘,vlucht veer voor wiens doopfeest we uiteraard de OCCII weer bestormen. Tijdelijk bij iedere vinylplaat een gratis mini-poëziebundel van mijn hand, met daarin een geheime link naar het digitale album (voor als je niet steeds je platenspeler mee wilt nemen in de bus). We zijn weer nieuwe wegen in aan het slaan, zijn er bijster blij mee, dus kom dat zien.

En daarna gaan we onder onze sjamandada-vlag, jawel, jawel, met het langverwachte ZWARTE KLAAS aan de gang! Dat speelt 16 november (alternatieve intocht!)-5 december. We lanceren binnenkort een krautfunding-kampagne want we kunnen nog een hoop gebruiken, dus hou ons in de gaten!

Iets treuriger: oogst is ook de tijd van loslaten, en AntarcticA, ons oude favoriete vrijplaats van Bos&Lommer staat op het punt ontruimd te worden… Ze gaan natuurlijk met een knal: zaterdag 6 september is het grote afsluitende festival, waar ook ik een optreden zal verzorgen. Ze strijden nog voor ‘t voortbestaan van de buurttuin, werken hard aan een nieuwe stek, en kunnen ook nog hulp gebruiken dus ga vooral langs.

zo, dit was wel’t voornaamste. hoop jullie te zien!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.