recensie: sjamandada veegt johan simons van podium

De korte teaser voor Zwarte Klaas die we in de nasleep van de intocht speelden in het randprogramma van Die Neger van Johan Simons in de Amsterdamse Stadsschouwburg is grappig genoeg vrij uitgebreid besproken op theaterkrant.nl:

“Ze gaan nu eens verder dat de zwart-wit-tegenstelling of zelfs die tussen machtigen en machtelozen, ze putten ook uit voor-christelijke, Germaanse of misschien wel universele, spookbeelden en nachtmerries. (…) Zulke dingen [als Pip Simmons in 1972] durfde [Johan] Simons in Duitsland niet aan. Ik vond de beelden die de jonge mensen van Sjamandada durfden op te roepen schokkender en belangrijker.”      http://www.theaterkrant.nl/recensie/die-neger/
Zo dan. Niet slecht voor een halfbakken teaser. Nog meer goed nieuws: onze voorstellingen in de Vondelbunker waren een succes! we gaan ze nu omklussen voor de theaters volgende week. Nog niet gezien? Komt dat zien, er zijn nog 2 kansen!
Tot slot: krautfundering op het allerlaatste nippertje 100% geslaagd.
uit de grond van ons hart bedankt gulle gevers, moge het jullie zegeningen brengen.
tot vrijdag in kunstenhuis (LET OP: KunstENhuis zit aan de Polonceaukade 28, Westergasterrein, dus niet in Podium Mozaiek zelf!!!) of de woensdag daarop (3dec) in bijlmerparktheater (Anton de Komplein 240 Amsterdam)!
Advertisements

One thought on “recensie: sjamandada veegt johan simons van podium

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s