Papegaai met Willy Wartaal, Euhm… & Chazam

Maart, maand van Mars, in oudere tijden op sommige plekken aftrap van het oorlogsseizoen (in luiere culturen begonnen ze pas in mei, wat de deugd van de luiheid natuurlijk weer eens bewijst). Vandaar misschien dat overal bezettingen uitbreken, het studentenprotest de planken uit haar grafkist heeft opengeschopt, thuiszorg bezet gemeentehuis Oss, geruchten van een algemene staking in april, kortom: na deze lauwe winter voorbodes van een hete zomer. Wees erbij, het Maagdenhuis heeft een interessant programma voor eenieder die verder kijkt dan de neus.

Voor sjamandada is het in elk geval een drukte van jewelste: komende donderdag trappen we de herneming van ‘De Dag Dat De Papegaai Zelf Iets Wilde Zeggen’ van Theater Artemis af met 3 dagen spelen in de Verkadefabriek Den Bosch. Nieuwe gast: Willy Wartaal. Daarna weer het land door (geen Mokum ditmaal dus Amsterdammers moeten hun stad uit, aiiii….). Speellijst enzo hier. Kom kijken!

Bovendien is het tijd voor een daadwerkelijk nieuw Sjamandada-project, ditmaal geinitieerd door Kajetan Uranitsch, beroemd o.a. wegens zijn rol in Zwarte Klaas. Een onderzoekspresentatie, geinspireerd door rituele zangen wereldwijd en heidense lenteriten. Verder met Tea Teearu, Naomi Warndorff, Siruan Darbandi en sieger baljon. Begeleiding: Ibelisse Guardia Ferragutti.

26&27&28 maart 15:00, locatie Theaterschool, Jodenbreestraat 3 Amsterdam.

Los daarvan: al enige weken vormt zich in een basisschool op het Brabantse platteland de religie van Euhm… onder leiding van de 260 leerlingen en begeleid door 10 kunstenaars uit allerlei disciplines, samengebracht door theater Artemis. Uiteindelijk zal dit uitmonden in een processie naar een geheime plek waar het grote ‘misschien’ zich bevindt. Misschien.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s