vooruit&terugvallende bladeren

zondag 18 oktober vanaf 16:00 l’Usine op Zuid, Ostadetheater, de Pijp, Am*dam

15 november: intocht van Zwarte Klaas, Vondelbunker Am*dam

vanaf zondag 22 november: ‘Als je maar hard genoeg rent weet niemand meer waar je bent’, th. Artemis, zie tourlijst.

zaterdag 28 november: ‘Spill (To Whom This Power)’, Orgelpark Am*dam

Dag lieve kijkbuisvlinders, tijd voor korte vooruit en terugblik in dit seizoen van vergelen & dwarrelen. Eerst maar vooruit: zondag 18 oktober vanaf 16:00 raaskalt sjamandada klank&poezie bij ‘l’Usine op Zuid’: een roemruchte, in het Ostadetheater (de Pijp, Mokum) gereïncarneerde zondagmiddagsalon met gasten uit kunst, wetenschap & andere levensterreinen. Komt!

15 november zal voor de tweede maal de intocht van Zwarte Klaas plaatsvinden vanuit de Vondelbunker te Amsterdam. Komt en geef zelf je favoriete midwinterfiguur vorm!

Sjamandada/sieger baljon levert zaterdag 28 november ook een bijdrage in de vorm van woord, klank, beweging aan ‘To Whom This Power’, een 4tal moderne composities voor orgel, laptop, spoken word, harp en fluit in het Orgelpark Amsterdam, aangewakkerd door het thema fossiele brandstoffen. Met naast Baljon: Robert van Heumen, Anne La Berge, Jacob Lekkerkerker, Miriam Overlach, Nienke Rooijakkers (regie).

Verder rent sieger vanaf 22 november als een dolle door de nieuwste voorstelling van Jetse Batelaan/th. Artemis: ‘Als je maar hard genoeg rent weet niemand meer waar je bent’.

(En komende zaterdag staat hij in een adelaarskostuum in Deventer.)

En voor wie dacht: hee maar hoe zat dat dan met die seizoenscyclus? Jaja, nog steeds in beweging. ‘Dronken Kalender’ zoals de cyclus inmiddels heet heeft enerzijds zijn loop gehad door de gebruikelijke optredens: het lentepunt baarde de mooie lentevoorstelling Nawruz met/door o.a. Kajetan Uranitsch; even na de meifeesten droeg sieger bij WorldArtDelft strijdlustige poëzie voor n.a.v. het magistrale gedicht ‘Vrede’ van Leo Vroman; rond midzomer zette sjamandada de Wandelende Jood-joker in in het Vondelpark; voor de eerste oogst (komt van: august) trok sieger gewapend met zeis naar het Aan Lager Wal festival om in het kraakpand van zijn oude kameraden in Nieuwendammerdijk de oogst van hun jarenlange strijd binnen te helpen halen; en in de aanloop van de herfstequinox hieven de RaaskalBOMfukkerZ voor de broodnodige balans een tribale Allahu Akbar aan in het Witte de Withkwartier te Rotterdam. Verder heeft de Dronken Kalender vooral ook vorm gekregen in een hoogst performatief ecologisch uitklaphuis genaamd de Mobi-one, in een bos nabij Zwolle: met het lentepunt zijn we begonnen hier een oud huisje af te breken om plaats te maken, met midzomer kwam de Mobi-One aan in het bos en met het herfstpunt is het volledig geïnstalleerd. Nu nog zonnepanelen, grondwaterpomp & filter en we zijn volledig off-grid. Wees welkom!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s