zweten voor je oogst

Fijne Lammas allemaal, fijn oogstfeest. Soezig & bruinverbrand van de klimaatopwarming die nog nooit zo voelbaar was, maakt men zich hier in het hoge noorden op voor Code Rood (massale ongehoorzaamheidsactie tegen de gaswinning tijdens ons Grunn’er bevrijdingsfeest ‘Bommen Berend’ 28 augustus),  Paradigm Festival & Noorderzon Festival. In alle drie ga ik acte de presence geven, plus nog een optreden bij Dichters in het Donker (sterrenbos Groningen), een beetje lokale gronding om de internationale tours  van Schweigman& (en de kerosine daarvan…) te compenseren. Had ik al verteld dat ‘De Dag Dat De Papegaai Zelf Iets Wilde Zeggen’ & ‘Als Je Maar Hard Genoeg Rent Weet Niemand Meer Waar Je Bent’ van Artemis zijn uitgenodigd voor de Biennale in Venetië volgend jaar? En dat (for the time being) van Schweigman& genomineerd is voor de VSCD-mimeprijs? Die ‘Als Je Maar…’ vorig jaar won & waarvoor ‘…Papegaai…’ al genomineerd was? Niet gek nietwaar, 3 mimeprijsnominaties in 4 jaar. Wil je (for the time being) trouwens nog in Nederland zien, hou dan 15 september vrij, dan staan we op het Theaterfestival, terwijl we die week ook nog op Fringe staan met ‘Concerto for Annoying&Assisting Angels’. Goed, ik loop met al die borstklopperij op de zaken vooruit.

zaterdag 11 augustus 16u-17u sta ik met ‘Bezweringen’ op de EMS (Electronic Music Society) Portal van het Paradigm Festival op het Suikerunie Terrein Groningen.

Zondag 12 augustus geef ik van 18u-19u in de EMS Tent van Paradigm een lezing over de analogie tussen sjamanisme & kunst.

woensdag 22 augustus vanaf 21:00 draag ik voor bij ‘Dichters in het Donker’ in het Sterrenbos te Groningen.

dinsdag 28 augustus (Bommen Berend) zal ik als dichter aanwezig zijn bij CODE ROOD, een grote publieke actie tegen de hooligan-activiteiten van Shell & Exxon Mobil (NAM) in de provincie Groningen. zie code-rood.org.

31 augustus-2 september speel ik samen met Loes Schaap een voorstudie voor ‘Landing‘ van Jasmin Hasler op Noorderzon Festival Groningen.

7, 10, 13 & 14 september staan we op Fringe Festival Amsterdam met ‘Concert for Annoying & Supporting Angels’ van New Rituals.

15 september om 18u & 21.30 spelen we (for the time being) in het Compagnietheater Amsterdam tijdens het Theaterfestival.

En: beter laat dan nooit, de dronken kalender voor deze maand (begonnen met die gave rode maansverduistering)!

This slideshow requires JavaScript.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.