zweten voor een ander Carnaval

Het-dier-het-dier-en-het-beestje-Kurt-van-der-Elst-Liggend-2-scaledTerwijl gans Oeteldonk om ons heen zich afgelopen weken opmaakte voor Carnaval, hesen wij ons dagelijks in onze ijsberen-, mollen-, schapen-, hanen- en oktopuspakken voor ‘het Dier, het Dier & het Beestje’. Terwijl elders de laatste hand gelegd werd aan praalwagens waren onze bouwers dag & nacht aan het bouwen om onze reusachtige haai, onze stromende beek & een ondergronds bedienbaar badmintonsysteem tijdig in elkaar te getimmerd te krijgen, terwijl er tegelijk liters zweet in het afmaken van de kostuums verdween, en nog meer zweet in ons spelen en tegelijk talloze ingewikkelde changementen uitvoeren in die kostuums. Terwijl dwijlorkesten hun repertoire opwarmden in kroegen en achterkamers sloeg onze componist maaltijden over om al onze muziek op tijd afgecomponeerd en -gemonteerd te krijgen, en onze technici vervolgens slapeloze nachten te geven van onze razendgecompliceerde live geluidsmontages.

Montageperioden zijn altijd intensief, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat een volledig team, spelers, regie, bouwers, ontwerpers, werkelijk iedereen, tot het allerlaatste moment zo keihard aan het beuken is om alles rond te krijgen. Daarbinnen was het dan wel weer een rijkdom ons gedragen te voelen door een waanzinnig toegewijd team zoals dat van Artemis. En gelukkig werden we allemaal beloond door enthousiast publiek en unaniem lovende recensies. Met deze voorstelling heeft Jetse Batelaan een nieuw puntje gezogen aan de edele kunst van het zich iets onmogelijx op de hals halen & ermee wegkomen ook. Inspirerend om weer met deze radikaal-egalitaire ontregelende ambachtsman te werken, en met alle fijne collega’s van cast & crew met wie we de voorstelling draaien en elkaar scherp houden.

Tot 3 mei zijn we overal in Nederland & België aan het spelen, zingen, ombouwen, musiceren, in deze absurde musical waarin de natuur op klassieke wijze het verhaal speelt van een doodgewoon meisje van acht uit Badhoevedorp, vol citotoetsen, oudergesprekken en vergaderingen. Eigenlijk de kern van klassiek Carnaval: de totale omdraaiing van de wereldse hierarchie om de alledaagse wereld een spiegel voor te houden.

Zie voor recensies & speellijst: hier

Goeie vasten gewenst allemaal!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.